Update: Het is nu officieel. Zwift organiseert van 4 tot en met 19 juli de virtuele Tour de France. De profs strijden in zes etappes voor de virtuele gele trui. In totaal strijden straks 17 vrouwenteams en 23 herenteams voor de eeuwige roem. En wilde je altijd al de meerijden met L’Étape du Tour? Dan kan dat nu virtueel! Uiteraard met een unieke jersey-unlock. En als kers op de taart kun je op 11 en 12 juli als een van de eersten alvast kennismaken met de nieuwe kaart van Frankrijk. En 18 en 19 juli mag je, net als de pro’s de Ventoux beklimmen.

Normaal gesproken fietsen wij bewoners van het noordelijk halfrond nu massaal buiten. Voor veel mensen dus ook hét moment om hun Zwift-abonnement even een paar maanden stop te zetten. Maar ja, toen was daar het coronavirus… Het was erg druk op Zwift de laatste maanden en nog steeds zie je veel meer Zwifters dan normaal. Ben jij er ook zo eentje die Zwift na een hele winter en voorjaar compleet heeft uitgespeeld? Maar blijf je toch nog liever binnen dan je te begeven op de volle fietspaden? Dan is er goed nieuws. Zwift heeft namelijk 2(!) nieuwe werelden voor je klaarstaan! En neem je alpinopet mee, want het is Frankrijk waarin je gaat Zwiften. Kun je toch nog onbezorgd proeven van fietsen in La Douce France deze zomer. 😉

Zwift + Tour de France = Champs Elysées

Het is natuurlijk geen toeval dat Zwift in het weekend dat de Tour de France eigenlijk zou starten met deze twee nieuwe werelden op de proppen komt. Beide nieuwe werelden zijn namelijk gemaakt in samenwerking met de Tour de France. De ene wereld is klein en brengt je naar Parijs. Daar mag je het bekende laatste rondje over de Champs Elysées en rondom de Arc de Triomphe zelf ervaren. Met slechts een kleine 7 kilometer aan asfalt en keien is er niet heel veel te ontdekken. Waarschijnlijk zul je deze Zwift kaart dus vooral zien tijdens criteria en andere wedstrijden.

De virtuele Ventoux

De tweede nieuwe kaart is een heel stuk groter. Hier wachten maar liefst 7 nieuwe routes op je met – en dat zal de klimmers verheugen – de beklimming van de enige echte Ventoux! Dat wordt afzien! De afstanden van de nieuwe routes op de Zwift-versie van Frankrijk variëren van ongeveer 20 tot 60 kilometer, dus er zijn heel veel nieuwe wegen te verkennen.

9 nieuwe badges, dat betekent 9 nieuwe routes! Je kunt de badges zelf ook al zien in jouw lijst met gehaalde badges.

Je kunt de nieuwe werelden nog niet rijden, maar ze zijn met de laatste update van Zwift al wel toegevoegd. De 9 nieuwe badges voor de nieuwe routes kun je bijvoorbeeld al wel terugvinden als je Zwift hebt geüpdatet. Het is nu wachten tot iemand bij Zwift de knop omgooit en we er allemaal in kunnen fietsen.

De verwachting is dat er eerst een openingsevent gehouden zal worden, met uiteraard de nodige bekende wielrenners. De laatste maanden gingen al geruchten dat Zwift een virtuele Tour de France zou organiseren. Na het openingsevent zullen de beide werelden gaan meedraaien in de Zwift kalender. In de laatste week van juni of de eerste week van juli doet Zwift uit de doeken hoe de beide werelden eruitzien en wanneer je erin terecht kunt.

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!

Door olle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.