Je zou met al dat buitenfietsweer bijna vergeten dat de herfst en de winter er ook nog aankomen. Toch wordt het zo langzamerhand tijd je Zwift-abonnement weer aan te zetten. Maar voordat je dat doet wil je natuurlijk wel even weten wat er sinds het voorjaar allemaal is veranderd op Zwift. In het kort: niet bijzonder veel. Er is geen centimeter aan virtuele wegen toegevoegd. Je moet het dus nog even met al het oude doen.
Voor fanatieke badgehunters is er goed nieuws; via het vernieuwde startmenu kun je nu makkelijk zien welke routes je nog niet hebt gehad. Verder is er vooral voor de fanatieke wedstrijdrijders wat verbeterd de laatste maanden. Wat er allemaal is aangepast, dat lees je hieronder.

Nieuw startmenu

Wie aan het eind van de winter vrij snel stopte met Zwift, zal vooral verrast zijn door het nieuwe startmenu. Na het inloggen krijg je een scherm met daarop een indeling in blokken. Het ziet er redelijk overzichtelijk uit, maar je kunt zelf niet kiezen welke blokken je waar wil zien en of je sommige blokken misschien wilt verbergen.

Je vindt nu direct vanaf het startscherm events en of je vrienden online zijn. Je kunt hier ook een willekeurige route kiezen om meteen te fietsen. En over routes gesproken: je ziet nu direct welke routes per wereld je al gefietst hebt. Dat is fijn voor de badgehunters onder ons.

Pace Partners – Meer keuze!

Het aantal pace partners is flink gegroeid. Dat betekent vooral een veel betere en fijnere spreiding in het vermogen waarmee ze fietsen (w/kg). Nu is er voor iedereen wel een pace partner te vinden met een fijn tempo. Via het vernieuwde menu kun je per pace partner precies zien waar ze fietsen. Vooral bij de pace partners die flinke heuvels of bergen meepakken is het wel fijn om van tevoren te weten of je niet midden op Alpe du Zwift aanhaakt. He, een pace partner op de Alpe? Jazeker. Zelfs de Alpe du Zwift heeft nu een aantal eigen pace partners. Een daarvan trapt precies hard genoeg om binnen het uur boven te zijn. Ideaal om die lastige badge toch te kunnen binnenhalen. Wees ook niet bang dat je met koude benen volle bak moet. Het stuk jungle wordt gebruikt als warming-up en wordt met ongeveer de helft van het klimwattage afgewerkt.

Is het je nog niet gelukt de Alpe binnen het uur op te fietsen om die ene badge te scoren? Pace partner Beth Baroudeur fietst in
59 minuten omhoog. Houd haar wiel en je hebt hem binnen!

En nog een laatste fijne aanpassing bij de pace partners: ze fietsen niet meer continu in hetzelfde stugge tempo. Bergop leveren ze, net als jij in de echte wereld, een wat hoger wattage. En bergaf doen ze het net wat rustiger aan. Zo voelen de heuvels op én af een stuk natuurlijker aan.

Voor de wedstrijdrijders: category enforcement

Wie wel van een flinke wedstrijd houdt zal blij zijn om te horen dat de categorie-indeling nu per race geforceerd kan worden. De gegevens van je ritten van de laatste 60 dagen worden bekeken en aan de hand daarvan word je in een minimumcategorie geplaatst. Je kunt er wel voor kiezen een categorie hoger mee te fietsen, maar niet lager. Daarmee zou racen weer een stuk eerlijker moeten gaan. Het is wel aan de organisator van een race om deze functie aan of uit te zetten. Bij races met het label ‘category enforcement’ staat deze functie aan.

Weer beginnen?

Wil je weer beginnen met Zwift? Dan kun je je betaling activeren via je profiel op de Zwift-website. Je kunt natuurlijk ook even kijken of je het de moeite waard vindt terug te komen. Iedereen kan nog steeds 25 kilometer per maand gratis Zwiften.

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!

Door olle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.