Regen, en in de weersverwachting nog meer regen. En volgende week? Ook regen! Eindelijk! Tijd om weer te zwiften! Tenminste, als je niet de hele zomer door hebt gezwift. Heb jij in de zomer je Zwift-abonnement even gepauzeerd en stap je voor het eerst in maanden weer op de fietstrainer? Dan is deze blog er speciaal voor jou. Een handig overzicht met alles wat jij in de zomer hebt gemist. Van de nieuwste fietstrainers, nieuwe kaarten in Zwift en leuke nieuwe gadgets, tot en met een mega-investering voor de races op Zwift.

Het zal je niet zijn ontgaan dat Zwift door het coronavirus vanaf maart een explosieve groei heeft doorgemaakt. En met een wereldwijde tweede golf in het vooruitzicht ziet het er naar uit dat komend Zwift-seizoen nog drukker wordt dan ooit tevoren. Dat betekent ook dat er meer fietstrainers nodig zijn, want die waren al niet aan te slepen het afgelopen half jaar. Zelfs tweedehands fietstrainers waren nergens meer te krijgen. De afgelopen maanden hebben de fabrikanten hopelijk de voorraden weer een beetje op peil gebracht. Maar nog belangrijker; hebben ze misschien ook nog wat nieuws bedacht?

Nieuwe fietstrainers 2020/2021

Het antwoord op de vorige vraag is helaas nee. Voor komende winter zijn er nog geen noemenswaardige fietstrainers onthuld. Maar wat niet is, kan nog komen. Vooralsnog moeten we het doen met vernieuwde modellen, geen grote veranderingen dus. Een half procentje preciezer hier, vijftig Watt extra daar en dat was het wel. De bestaande topmodellen hebben dus wat verbeteringen gehad, maar meer ook niet.

De Wahoo KICKR heeft flexibele voetjes gekregen onder de poten. Daarmee krijg je een zijwaartse speling van +/- 5%. Dat is comfortabeler en zorgt ook voor een meer realistische fietservaring. Ook is de vernieuwde Wahoo KICKR iets preciezer geworden. Het vermogen en maximale stijgingspercentage zijn gelijk gebleven. Geen grote veranderingen dus.

Misschien waren de ontwikkelafdelingen van alle fietstrainerfabrikanten drukker bezig met het in elkaar schroeven van nieuwe KICKR’s, Neo’s of Direto’s in plaats van het bedenken en maken van nieuwe producten? 😉
Opvallend is dat de Smart bikes nu door lijken te breken. Nog niet voor iedereen weggelegd, want de goedkoopste kost zo rond de 2600 euro…

Een up-to-date overzicht met alle fietstrainers van de 4 belangrijkste merken vind je hier.

Frankrijk, Parijs en… de Ventoux!

Ik noemde het al, afgelopen zomer kwamen er 2 nieuwe werelden bij, Frankrijk en Parijs. Die laatste is klein en leuk voor wedstrijden, maar de Frankrijk-kaart is enorm en bevat onder andere de Ventoux! Er ligt dus genoeg aan vers asfalt, kinderkopjes en gravel op je te wachten deze winter. Lees hier meer over deze twee nieuwe werelden.

Altijd al het beroemde laatste rondje in Parijs willen fietsen? Nu kan het!

Nu ook echt sturen in Zwift

Het leukste dat je misschien gemist hebt is de introductie van de Elite Sterzo Smart. Een voorwielsteun waarmee je in Zwift kunt sturen. Met deze speciale voorwielsteun kun je je plek op de weg bepalen. Handig om bij een klim de minder steile buitenbocht te pakken om je benen rust te geven. Of kies bij een race de ideale lijn en wees je tegenstanders te snel af. Vooral bij de e-races zal de Sterzo een flink verschil maken. Er zijn zelfs aparte e-races voor zwifters die een Sterzo Smart hebben. En over races gesproken…

E-racing en Zwift racing leagues

Racen is door de Corona lockdowns definitief doorgebroken op Zwift. En dat zien de investeerders ook. Zwift heeft afgelopen zomer een paar honderd miljoen dollar opgehaald om e-racing leagues op te zetten. Ik herhaal: een paar honderd miljoen dollar. Dat is serieus veel geld voor iets dat zo snel een discipline in het wielrennen wordt.
Het Nederlandse EracingTV heeft samen met Zwift voor de Benelux een eigen league opgezet, de Beneliga. En daar kan iedere ploeg aan meedoen. Je moet dus wel een paar vrienden hebben die mee willen racen om je als ploeg in te kunnen schrijven. Meer over de Beneliga van EracingTV in het filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=-2kUJw2dV2E

Zwift-abonnement weer activeren?

Wil jij je Zwift-abonnement weer opstarten? Dan kun je dat via je account op Zwift.com doen. Log in op je profiel en ga naar ‘membership‘. Daar kun je je account weer activeren. Zwift kost nog steeds 15 euro per maand en het maakt niet uit voor hoe lang je een abonnement neemt; je krijgt dus geen korting bij een kwartaal- of jaarabonnement. Activeer je jouw abonnement bij Zwift zelf, dan kun je het maandelijks opzeggen. Dat kan voordeliger zijn dan bijvoorbeeld een kaart met meer dan een maand Zwift. Dat abonnement loopt door en kun je niet pauzeren.

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!

Door olle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.