Systeemeisen Zwift voor PC, iPhone, iMac en Android

Wat zijn de systeemeisen voor Zwift voor PC, iMac, iPhone of Android?

Niet elke computer en smartphone is geschikt voor Zwift. Maar de systeemeisen zijn niet dramatisch hoog als je een redelijke recente Windows desktop, laptop, iMac of Macbook gebruikt. En bij de smartphones en tablets geldt dat je met de meeste actuele medium tot high-end smartphone vaak al kunt zwiften. Welke iPad, smartphone of computer je nodig hebt voor Zwift, dat vind je allemaal op deze pagina terug. Weet je niet zeker welke computer of laptop je moet hebben? Klik dan onderaan de tabel op de linkjes en je ziet meteen welke computers en laptops geschikt zijn voor Zwift.

Systeemeisen Windows en iMac (per januari 2022)

OnderdeelMinimaalAanbevolen
SoftwareWindows 10 – 64bit of hoger / MacOS 10.14 of hogerWindows 11 / Meest recente MacOS
ProcessorIntel Core i3 / AMD AthlonIntel Core i7 / AMD Ryzen
Geheugen (RAM)8GB8GB
Videokaart / videogeheugen1GB geïntegreerd of onboard Intel HD 4000 of AMD R52GB Radeon R9 290 serie, of NVIDIA GeForce GTX 970
Harde schijf4GB vrije ruimte4GB vrije ruimte
BluetoothBluetooth 4 of hogerBluetooth 4 of hoger


Scoor hiernaast meteen de juiste computer of laptop voor Zwift
Desktops en iMacs die voldoen aan de minimumeisen

Windows laptops en Apple Macbooks die voldoen aan de minimumeisen.
Aanbevolen Windows desktops en iMacs

Aanbevolen Windows laptops en Apple Macbooks.

Heb je een Apple TV van de 4e generatie of nieuwer? Ook daar kun je Zwift prima op spelen. Daarover lees je meer op de beginnerspagina voor Zwift. De precieze systeemeisen en geschikte apparaten zet ik hieronder per apparaat voor je op een rijtje.

Van low-budget tot high-end

Voldoet jouw computer aan de minimum systeemeisen? Dan zal Zwift redelijk goed draaien. Je hebt kans op een lichte hapering of wat minder mooi beeld. Prima als je af en toe eens een ritje maakt en niet te veel geld uit wilt geven voor alleen een iets mooier beeld.

Hoe beter en nieuwer jouw apparaat, hoe beter Zwift draait. Maar wie geen zin heeft duizenden euro’s uit te geen kan gerust zijn. Met een simpele computer of tablet kun je al Zwiften.

De aanbevolen opstelling is ideaal als je wat vaker Zwift en het wel kan waarderen dat het allemaal zonder haperingen draait. En iets meer detail in het landschap is dan een leuke bonus.

Kan het niet goed genoeg voor jou? Dan kun je voor de pro-opstelling gaan. Alles draait supersoepel en het landschap heeft erg veel details. Wil je echt serieus gaan racen op Zwift? Dan is dit wel een aanrader. Je loopt dan geen kans meer dat je een race denkt te winnen, om in de uitslag pas te zien dat je op plek vijf finishte doordat je computer het even niet aan kon.

Systeemeisen Android, iPhone en iPad

Apparaat
Systeemeisen
AndroidAndroid 9.0 of hoger met ARM64-V8a ABi, 1 gb RAM, OPENGL ES 3.0 en Bluetooth 4
iPhone SE, iPhone 5S of hogeriOS 13.0 of hoger met Bluetooth 4 of hoger
iPad Air, iPad Pro, iPad mini 2 of iPod 6 of hogeriOS 13.0 of hoger met Bluetooth 4 of hoger. (Minimaal iPad gen 5 of, iPad Air 2, iPad Mini 4)
Apple TVAlle Apple TV’s vanaf 4e generatie. HD aanbevolen
Zie je de Zwift-app niet in de appstore staan? Dan is jouw Android-apparaat niet geschikt voor Zwift.

Op de website van Zwift staat ook een handige pagina waar je precies kunt zien waar jouw Zwift-opstelling aan moet voldoen.

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!