Richmond

Richmond was de tweede wereld die Zwift introduceerde. De aanleiding was het WK wielrennen dat in 2015 daar werd verreden. De kaart van Richmond is erg eenvoudig. Het is een lange lus die met twee pittige klimmetjes tussendoor. Na een flinke update van de kaart begin 2020 kun je de routes nu ook in twee richtingen rijden.

Richmond
Op twee uitdagende klimmetjes na zijn de wegen in Richmond zijn grotendeels vlak en recht.

Het parcours in Richmond is voor het grootste deel recht en vlak. Alleen richting het eind van de ronde zitten er twee korte, maar erg lastige klimmetjes in. Als je daar boven bent kun je niets anders dan diep respect hebben voor Peter Sagan, die in 2015 daar de wereldtitel pakte. Alleen daarom is het toch de moeite waard in Richmond rond te fietsen.

Grote update van Richmond

Richmond zag je maar zelden terug in de kalender van Zwift. Maar Zwift heeft deze wereld vrij onverwacht een flinke update gegeven aan het begin van 2020. Er is geen virtueel asfalt toegevoegd, de grootste wijziging was dat je de kaart nu in twee richtingen kunt fietsen. Want Richmond was de enige kaart die maar één enkele richting uit ging. Dat je nu in beide richtingen kunt fietsen maakt Richmond weer een heel stuk aantrekkelijker. Een ideale wereld voor korte teamwedstrijden.

Naast de aanpassingen van de routes hebben ze bij Zwift meteen alles in Richmond opgefrist. Het ziet er grafisch ineens allemaal een stuk mooier uit. Je kunt dus niet alleen in beide richtingen fietsen, je kunt ook beter van het uitzicht genieten.

Alle courses in Richmond

2015 UCI Worlds Course | 16,3 kilometer | 142 hoogtemeters

Het hele WK-rondje in Richmond. Na twaalf kilometer kom je aan de voet van de klim. Die is kort, maar steil. Na een lange afdaling volgt er meteen weer een klimmetje, ook kort en krachtig. Daarna is het uitrollen naar de finish voor nog een rondje.

Prefer Flat Roads | 5 kilometer | 13 hoogtemeters

Geen zin om te klimmen? Dan kun je er voor kiezen alleen de platte wegen te nemen. Je slaat dan beide heuvels én afdalingen over. Handig als je je tijdrit-skills eens wilt testen

Prefer Hilly Roads | 9,2 kilometer | 126 hoogtemeters

Ideaal voor een intervaltraining. De twee klimmetjes, direct na elkaar en dan een paar kilometer om weer bij te komen. Vergis je niet in de zwaarte van de klimmetjes, wie vol erop knalt kan helemaal kapot gaan.

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!