De Drop Shop

Zwiften betekent zweten. En flink ook. Waar je op de fietstrainer zweetdruppels wegveegt met een handdoek, kun je er in Zwift leuke extra’s voor krijgen in de Drop Shop. Deze virtuele zweetdruppels heten drops. Drops krijg je al fietsend vanzelf. Leuk aspect: hoe steiler de route, hoe sneller je drops verzamelt. En hetzelfde geldt wanneer je kudo’s krijgt van andere Zwifters. Als je genoeg drops spaart kun je in-game gear kopen in de Drop Shop.

Drop Shop in Zwift
Links de items die je al hebt, rechts de Dropshop.

Je vindt de Drop Shop in het opstartmenu of in het pauzemenu. Via ‘My Garage’, het logo van een garage, kom je meteen in de Drop Shop uit. Daar kun je eerst kiezen wat voor soort upgrade je wilt kopen, en daarna kun je heerlijk gaan dubben over welke wielen, fietsshirt, helm of welke racefiets je wilt hebben.

Upgrades voor je racefiets

Want het beste zijn toch wel de upgrades voor je racefiets. Wat dacht je van superlichte racefietswielen en een lekker licht fietsframe om Alpe du Zwift makkelijker te bedwingen?

Drop Shop Zwift
De Enve SES 3.4 worden gezien als de beste allround wielset.

Of ga helemaal aero met hoge wielen en een aerodynamisch frame om je beste tijdrit ooit te rijden. Als je maar genoeg kilometers fietst kun je de mooiste gear krijgen. En ja, je kunt drops echt alleen verdienen door te fietsen. Je kunt niet even de portemonnee trekken om een emmertje zweet te kopen 😉

Hoe snel spaar je drops?

Drops zijn gelukkig niet schaars. Je verzamelt er in een uur fietsen tussen de 20.000 en 30.000. Fiets je een van de vele bergen in Zwift op? Ook dan spaar je extra snel drops. Maar dan moet het stijgingspercentage wel drie of hoger zijn.

Extra snel drops sparen gebeurt ook als je een kudo krijgt. Dan zie je de drops-teller lekker snel oplopen. En ja, krijg je een kudo terwijl je een berg beklimt, dan gaat het nóg harder! Wees dus zelf ook niet spaarzaam met het geven van kudos. Daar help je je mede-Zwifters mee. En wie weet krijg je er ook meer terug en spaar je supersnel voor de leukste en beste gear.

Je kunt via de Zwift Companion App heel makkelijk vijf mensen tegelijk een kudo geven. Tik jouw eigen driehoekje aan in de app en je geeft vijf willekeurige Zwifters in jouw buurt een kudo. Ideaal om ook wat kudo’s terug te krijgen …

De beste spullen uit de Drop Shop

Je kunt in de Dropshop de keuze maken om alles van dat ene favoriete merk te kopen. Maar nog leuker is het om fietsen samen te stellen uit onderdelen van diverse afkomst. Combineer eens een licht frame met superlichte wielen. Dat scheelt je op de Alpe du Zwift zomaar dertig seconden of meer.

Drop Shop Enve wielset
Met de Enve SES 3.4 fietswielen scoor je een van de beste allround fietswielen uit de dropshop. Licht, maar toch aerodynamisch. Ideaal voor glooiend terrein.

Ben jij meer een tijdrijder? Dan loont het om een super aerodynamisch frame te kopen. Zet daar goede hoge aero-racefietswielen in en je vliegt over het asfalt in je volgende tijdrit. Je kunt bij alle fietsen en fietswielen aan de hand van het aantal sterren zien hoe licht of aerodynamisch ze zijn. Het een sluit het ander namelijk vaak uit. Iets dat licht is, is vaak niet gestroomlijnd en vice versa.

Heb je genoeg drops verzameld? Dan kun je meerdere ideale fietsen samenstellen. Zo kun je dus altijd met de meest ideale combinatie gaan zwiften. Helaas is het nog niet mogelijk om bepaalde combinaties op te slaan. Je zult dus altijd aan het begin van elke rit even de tijd moeten nemen om de passende racefiets en racefietswielen te selecteren.

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!