Tour de Zwift is voor de ervaren Zwifter al bijna tot een traditie geworden in januari. Het is het grootste en met afstand meestgereden evenement op Zwift. De reden hiervoor is simpel; je fietst in ongeveer een maand een route in alle zeven de Zwift werelden. Het is dus een echte Tour, met alles wat Zwift te bieden heeft. En ook dit jaar weer organiseert Zwift de enige echte Tour de Zwift. Vanaf 12 januari kun je de zeven Zwift werelden ontdekken in zeven verschillende etappes. Fiets jij mee?

Vorig jaar was het soms zo druk, met meer dan 12.000 fietsers (!) tegelijkertijd, dat de servers van Zwift het af en toe wat moeilijk hadden. Daar zijn ze nu natuurlijk op voorbereid. Hieronder lees je meer over wat je van Tour de Zwift kunt verwachten en waarom je er aan mee moet doen.

Welke wereld wanneer tijdens de Tour de Zwift 2020?

Welke etappes op welke dagen verreden worden in de Tour de Zwift 2020 is al bekend. De precieze starttijden nog niet. Maar je kunt een paar dagen voor de eerste etappe, op 12 januari, in de Zwift Companion App kijken wat de starttijden zijn. Vorig jaar kon je zo’n beetje om de twee uur ergens aanhaken. Dikke kans dat er wel een tijd tussen zit die bij jouw schema past.

Tour de Zwift 2019 wielershirt
Het Tour de Zwift wielershirt van vorig jaar is misschien niet het mooiste shirt uit je virtuele collectie, maar het is wel een bewijs dat je hem helemaal hebt uitgereden!

Hieronder alvast de data die je vrij kunt houden in jouw agenda. In de tweede week van februari kun je alle gemiste etappes nog inhalen. Als je wilt zou je ze zelfs allemaal in die week kunnen fietsen.

  • Etappe 1 – 12 t/m 15 januari – Londen – London 8
  • Etappe 2 – 16 t/m 19 januari – Innsbruck – Innsbruckring
  • Etappe 3 – 20 t/m 23 januari – Watopia – Sand and Sequoias
  • Etappe 4 – 24 t/m 27 januari – Bologna – Time Trial lap
  • Etappe 5 – 28 t/m 31 januari – New York – Grand Central Circuit
  • Etappe 6 – 1 t/m 4 februari – Richmond – 2015 UCI Worlds
  • Etappe 7 – 5 t/m 8 februari – Yorkshire – 2049 UCI Worlds Harrogate Circuit
  • Inhaalweek – 9 t/m 16 februari

Waarom moet je meefietsen met Tour de Zwift?

‘Heel leuk’, hoor ik je denken. Waarom zou je hier eigenlijk aan mee doen? Nou, daar zijn minstens zeven goede redenen voor te bedenken.

Reden 1 – Ontdek nieuwe werelden

Of je nu ervaren Zwifter bent of net komt kijken, het is altijd leuk om eens op een andere wereld te fietsen. Hoe verknocht je ook bent aan jouw favoriete wereld, de andere werelden hebben vaak meer te bieden dan je denkt. Met Tour de Zwift fiets je over alle zeven werelden, dat zijn dus op zichzelf al zeven redenen om mee te doen. 😉

Reden 2 – Fiets je eigen afstand!

Je kunt bij elke van de zeven etappes kiezen op welk niveau je mee wilt fietsen. Dat is dan vaak alleen een verschil in afstand. Kies je voor een langere afstand? Dan fiets je bijvoorbeeld twee keer hetzelfde rondje. De meeste routes zijn vrij kort, zo rond de 30-40 kilometer. Dat kunnen de meeste mensen op een werkdag er nog wel bij pakken.

Tour de Zwift 2020
Tijdens de Tour de Zwift kun je perfect jezelf eens uitdagen en een langere afstand fietsen dan je gewend bent.

De paar wat langere of zwaardere ritten vinden, heel handig, vaak plaats in het weekend. Dus ook daar valt wel een mouw aan te passen, ook als je al een overvolle agenda hebt.

Reden 3 – Gezelligheid

Omdat er van over de hele wereld duizenden mensen meerijden met elke rit is het altijd gezellig. De meeste fietsers kiezen voor een lekker duurtempo. Racen mag, maar je wint er niets mee. Ideaal om eens een goed gesprek aan te knopen via de chat in de Companion App! Wie weet maak je nog nieuwe vrienden waar je in het echt nog eens mee kunt fietsen.

Reden 4 – Kudo’s

De kudo’s zullen je waarschijnlijk om de oren vliegen. Wees er zelf ook niet al te zuinig mee. Een ideaal moment om die paar kudo-gerelateerde achievements te halen!

Reden 5 – Ga voor die PR!

Tijdens de Tour de Zwift rijd je bijna altijd wel in de slipstream van een grote groep. Ideaal om eens een PR te rijden. Of om wat meer ontspannen in de buik van het peloton een rondje te fietsen natuurlijk.

Een fijn en snel peloton gevonden? Blijf er lekker in hangen en wie weet fiets je een PR.

Reden 6 – Ga de uitdaging aan

Sommige etappes van de Tour de Zwift zijn wat pittiger. Maar omdat je met een grote groep fietst is het nét wat makkelijker om jezelf te overtreffen. Zag je er altijd al tegenop om die ene lange of zware route te fietsen? Grijp dan nu je kans. Je doet het niet alleen, en als je het even zwaar hebt zijn er duizenden fietsers om je aan te moedigen.

Reden 7 – Unlock leuke extra’s

Bij elk groot Zwift event is er iets leuks te verdienen. Virtuele fietskleding of een fiets. En soms worden er zelfs onder alle finishers echte goodies verloot, zoals startbewijzen voor grote toertochten en nog veel meer. Wat er bij de Tour de Zwift 2020 te winnen valt, dat houden ze nog even geheim. Maar wat het ook is, het is sowieso altijd leuk om een aandenken te hebben aan zo´n volbrachte Tour.

Ride On en succes alvast als je de Tour de Zwift gaat fietsen!

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!

Door olle

2 gedachten over “Tour de Zwift 2020 – 7 redenen om mee te rijden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.