De winter is hét seizoen voor evenementen op Zwift. Tijdens een evenement kun je de werelden van Zwift beter leren kennen of ga je een bijzondere uitdaging aan, zoals veel klimwerk of extra lange routes. Vrijwel elk evenement heeft ritten voor elk niveau wielrenner of mountainbiker. Dus ook als je net begint, terugkomt van een blessure of het gewoon lekker rustig aan wil doen kun je meedoen. Welke evenementen je de eerste drie maanden van 2022 niet mag missen lees je hier. En handig om te weten; je kunt je vanaf ongeveer een week van tevoren aanmelden voor events via de Zwift Companion App. Succes alvast!

Tour de Zwift (start maandag 10 januari)

Tijdens de Tour de Zwift word je in acht ritten langs de verschillende werelden van Zwift geleid. Elke etappe kun je kiezen uit drie verschillende niveaus. De keuze die je daarin maakt gaat vooral over de lengte van de route die je fietst. De snelheid mag je helemaal zelf bepalen. Vaak vormen zich vanzelf verschillende groepen van verschillende niveaus. Je mag per etappe kiezen of je een korte of langere route fietst. Een grote verandering ten opzichte van eerdere edities van de Tour de Zwift: de langste routes zijn in het weekend. Zelfs met een druk werkschema kun je dan nog wel aanhaken.

INEOS Virtual Training Camp (januari)

Na een paar populaire ritten vorig jaar, trainen de profs van INEOS Grenadiers ook dit jaar weer een aantal keer op Zwift. Gelukkig houden ze zich een beetje in en zijn deze groepsritten voor de gemiddelde fietser goed bij te houden.

Zwift event Ineos
Een groepsrit met een paar coureurs van Team INEOS Grenadiers.

Zwift Fondo (start in januari)

Tijdens de Zwift Fondo’s kun je elke maand een lekker lange rit meepakken. Er zijn elke Fondo drie verschillende routes voor de verschillende niveaus. De Fondo’s zijn altijd erg populair en ideaal om samen met anderen eens een uitdagende route mee te pakken. Extra bonus; je krijgt altijd een mooi shirt als je een Fondo uitrijdt.

Wahoo Climbing Mission (start 24 januari)

Missions zijn er niet zo veel in Zwift en vaak zijn ze behoorlijk uitdagend. Maar dat levert je dan wel een speciale virtuele badge op. Deze Wahoo Mission is er een voor de klimmers. Vier weekenden lang mag je de klimgeit in je naar boven laten komen. Afhankelijk van hoe hoog je klimt kun je gear unlocken. Wat precies, dat is nog niet bekend. Maar houd rekening met shirts, helmen, schoenen en/of sokken.

Rapha Rising (laatste weekend van februari)

Wie na de Wahoo Mission nog steeds niet genoeg heeft van de virtuele bergen kan in het laatste weekend van februari een speciale challenge van Rapha fietsen. Lukt het jou in dat weekend op drie achtereenvolgende dagen de ritten te voltooien?

Tour of Watopia (maart)

Watopia is de grootste en populairste wereld op Zwift. Je kan er uren rondfietsen door veel verschillende landschappen. Wie graag eens met anderen alle hoeken en gaten van Watopia wil ontdekken, kan helemaal los tijdens de Tour of Watopia.

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!

Door olle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.