Tips en extra’s

Zwift is meer dan alleen een rondje fietsen op de fietstrainer. Sterker nog, juist de interactiviteit en het spelelement van Zwift zorgen er voor dat je blijft fietsen. Met de juiste tips voor Zwift haal jij het maximale uit elke gefietste kilometer. Zo zijn er regelmatig leuke Zwift Events. Daarmee kun je bijvoorbeeld speciale gear unlocken. Als je dan eenmaal een bepaald shirt hebt verdiend, dan hangt hij voor eeuwig in jouw virtuele kledingkast. En je kunt veel meer aan jezelf veranderen dan een wielershirt alleen.

Pas jouw Zwift-avatar aan

Als je net begint met Zwift dan kun je jouw avatar eruit laten zien zoals jij wilt. Heb je een flinke baard? Dan kan jouw avatar die ook hebben. Gewicht en lichaamslengte? Ook zo aan te passen. Maar nog leuker is eigenlijk dat je gewicht en lichaamslengte niet alleen je uiterlijk veranderen. Ze hebben zelfs invloed op jouw snelheid in Zwift. Hoe korter en lichter, hoe sneller je bent, helemaal heuvel op.

fietstrainer voor zwift
Baard? Check! Hoge sokken? Check! Binnen Zwift kun je net zo goed gesoigneerd op stap als in het echt.

En ja, dat betekent dus dat als je jezelf veel lichter maakt, je harder gaat dan je eigenlijk zou gaan. Virtuele doping dus. Niemand zal moeilijk doen over een kilootje minder. Maar wil je echt wedstrijden fietsen op Zwift? Dan is het toch wel aan te raden realistische waardes te gebruiken. Niet alleen omdat dat eerlijker is. Maar vooral omdat er zat mensen zijn die de resultaten helemaal uitpluizen. En een digitale fraudeur komt altijd bovendrijven. De digitale dopingpolitie is altijd op zoek naar onregelmatigheden bij Zwift Events. Maar genoeg over digitale doping, want Zwift is ook leuk als je nog geen deuk in een pakje boter fietst.

Meer Zwift tips

Ongeacht jouw fietstalent kun je binnen Zwift talloze leuke items unlocken. Je kunt speciale fietsen, wielerkleding en bijvoorbeeld wielen krijgen door veel te fietsen. Voor elke gefietste kilometer krijg je 20 XP (ervaringspunten). Met genoeg ervaring stijg je een level. Je begint met level 1. En elk level dat je stijgt krijg je toegang tot steeds meer en exclusievere gear. En er zijn 50 levels in Zwift, dus er valt een heleboel te unlocken!

Zwift level hack tip Tron Bike
Een van de moeilijkste fietsen om te krijgen, de Zwift Concept Bike, beter bekend als de Tron Bike.

Naast dat je met je level gear kunt krijgen zijn er ook nog achievements en challenges. Daarmee kun je een badge of zeer exclusieve gear krijgen door bijvoorbeeld heel veel hoogtemeters te maken. Het bekendste en meest geliefde voorbeeld daarvan is de Zwift Concept Bike. Beter bekend als de Tron Bike. Dit is een van de lichtste en snelste fietsen van het hele spel. Met lichtgevende wielen, zodat je zeker weet dat iedereen kan zien dat jij deze achievement al hebt behaald.

Nieuwe gear en handige hacks

Wielershirts en gear unlock je niet alleen door in level te stijgen. Veel van die extra’s moet je kopen met je virtuele zweet. Heb je genoeg gezwoegd? Dan kun je gaan shoppen in de Dropshop.

Wil je weten wat jij al hebt unlocked? Al jouw extra’s vind je in My Garage.

Er zijn dus veel manieren om jezelf in Zwift virtueel sneller of lichter te maken. Maar met de juiste tips en hacks kun je, legaal, jouw Zwift-leven een beetje aangenamer maken. De bekendste hack is de Zwift world-hack. Daarmee kun je altijd je eigen favoriete route fietsen. Dan maakt het dus niet uit welke routes er die dag in de officiële kalender van Zwift staan.

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!